2024 juli 05 Fracties vinden dat handhaving tijd nuttiger moet besteden

Fracties vinden dat handhaving tijd nuttiger moet besteden

Fracties vinden dat handhaving tijd nuttiger moet besteden

 
Wij staan al jaren voor mij minder regelzucht & betutteling voor inwoners en ondernemers en vinden dat je ondernemers juist beter moet faciliteren en ondersteunen.
Hierom dienen wij met meerdere fracties komende maandag onderstaande motie in⤵️
Noord-Hollands dagblad schreef hier over
Fracties vinden dat handhaving tijd nuttiger moet besteden
DEN HELDER Gemeentelijke handhavers moeten minder tijd besteden aan het lastigvallen van ondernemers met allerlei controles en meer tijd besteden aan het bestrijden van overlast in de openbare ruimte. Dat vinden vijf raadsfracties die samen goed zijn voor bijna de helft van het aantal raadszetels.
Delano Weltevreden
 
Beter voor Den Helder, PVV, Behoorlijk Bestuur, Fractie Pastoor en CU vinden dat de capaciteit van de gemeentelijke afdeling openbare orde en veiligheid niet of niet voldoende wordt ingezet waar het echt noodzakelijk is. Ondernemers worden volgens hen door de handhavers lastiggevallen met herhaalde en onnodige controles. Wat hen betreft heeft het terugdringen van overlast in de openbare ruimte een hogere prioriteit dan ‘onnodige administratieve en fysieke controles bij het bedrijfsleven’. En als ‘het bedrijfsleven’ met de gemeente wil praten over overlast, moet dat binnen een week worden geregeld.
 
Fonds
De fracties vinden dat de gemeente een fonds van 100.000 euro moet instellen. Dat moet worden gebruikt om, samen met bedrijven die dat willen, te zorgen voor een schone en veilige omgeving. Wat de partijen betreft hoeft het stellen van andere prioriteiten niet meteen gepaard te gaan met het aanstellen van meer handhavers. Het college kan alleen bij de raad aankloppen voor geld om meer handhavers aan te nemen, als die worden ingezet voor het garanderen van veiligheid in de openbare ruimte.
Bij de behandeling van de kadernota, komende maandag, dienen de vijf fracties een motie in over hun wensen. Zij willen dat het college in het derde kwartaal van dit jaar een voorstel over het fonds ter besluitvorming aan de raad voorlegt. In dat voorstel moet ook staan hoe het college het terugdringen van overlast tot prioriteit wil maken. Ook moet uit het voorstel blijken welke taken de afdeling openbare orde en veiligheid nog wel gaat uitvoeren en welke niet. Tenslotte moet het college elke drie maanden aan de raad melden welke vorderingen zijn gemaakt.
De vijf fracties zijn samen goed voor in totaal vijftien zetels in de raad. Als alle fractieleden de vergadering bijwonen, hebben de indieners nog maar één extra stem nodig om hun motie aangenomen te krijgen.
May be an image of 2 people and text
 

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER