2024 september 02 Vluchtelingen Betalen vluchtelingen uit Oekraïne inmiddels een eigen bijdrage, wil de Helderse oppositie weten

Vluchtelingen Betalen vluchtelingen uit Oekraïne inmiddels een eigen bijdrage, wil de Helderse oppositie weten

Vluchtelingen Betalen vluchtelingen uit Oekraïne inmiddels een eigen bijdrage, wil de Helderse oppositie weten

De eigen bijdrage is inmiddels sinds 1 juli verplicht. De voltallige Helderse oppositie (Behoorlijk Bestuur, PVV, Beter voor Den Helder, Fractie Pastoor) wil van het college weten hoe de vlag er nu bij hangt. Zij hebben daar schriftelijke vragen over gesteld. De vier fracties willen onder meer weten hoeveel Oekraïeners nu in en rond de gemeente werken, hoeveel van hen eigen inkomsten hebben en een eigen bijdrage aan de gemeente betalen.
NHD Schreef hier het volgende over:

DEN HELDER In maart dit jaar bleek dat ook de gemeente Den Helder geen idee had welke vluchtelingen uit Oekraïne eigen inkomsten hebben en ten onrechte eet- en kleedgeld ontvangen. De Helderse oppositie wil weten of Den Helder de verplichte eigen bijdrage int van Oekraïners die eigen inkomsten hebben.


Mensen die vanwege de oorlog in Oekraïne naar Nederland zijn gevlucht, ontvangen leefgeld (voor voeding en kleding) van de gemeente. Als zij inkomsten hebben, horen zij dat door te geven en moeten zij een eigen bijdrage betalen. Eerder dit jaar vertelde een ambtenaar aan Helderse politici dat het niet duidelijk is wie terecht of onterecht een gemeentelijke bijdrage ontvangt. Die informatie was toen niet uit administratieve gegevens te halen, de gemeente was afhankelijk van de eerlijkheid van de ontvangers.

Lees ook:

Inmiddels is de eigen bijdrage sinds 1 juli verplicht. De voltallige Helderse oppositie (Behoorlijk Bestuur, PVV, Beter voor Den Helder, Fractie Pastoor) wil van het college weten hoe de vlag er nu bij hangt. Zij hebben daar schriftelijke vragen over gesteld. De vier fracties willen onder meer weten hoeveel Oekraïeners nu in en rond de gemeente werken, hoeveel van hen eigen inkomsten hebben en een eigen bijdrage aan de gemeente betalen.

De fracties zijn ook benieuwd naar de inburgering van deze groep vluchtelingen die hier een bestaan opbouwen.

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER