2024 september 17 DIJKKWARTIER: Wanneer de gemeenteraad akkoord gaat gaan zij akkoord gaan met alle fasen van dit plan dus t/m Dorus Rijkersstraat

DIJKKWARTIER: Wanneer de gemeenteraad akkoord gaat gaan zij akkoord gaan met alle fasen van dit plan dus t/m Dorus Rijkersstraat

DIJKKWARTIER: Wanneer de gemeenteraad akkoord gaat gaan zij akkoord gaan met alle fasen van dit plan dus t/m Dorus Rijkersstraat

Mooie opsomming, maar streep deze aantallen eens weg tegenover alle flats die gesloopt zijn en ook wat op de nominatie staat gesloopt te worden voor deze buurt tegen de Dijk aan.
❗Waar hier ook niet over gesproken wordt is dat:
Wanneer de gemeenteraad akkoord gaat, zij akkoord gaan met alle fasen van dit plan dus t/m Dorus Rijkersstraat en hofjes.
💙❤️Behoorlijk Bestuur heeft al 3 keer geprobeerd om voor dit ingrijpende plan een Referendum uit te schrijven. Wij zijn van mening dat alle inwoners hierover gehoord moeten worden, ipv zoals nu slechts (selectief) geïnformeerd wordt.

https://www.facebook.com/samenbouwenaandenhelder

🏡 Woningbouwplannen in Den Helder en het nieuwe regeerprogramma! 🏡
Tijdens de troonrede op 17 september werd het regeerprogramma 2024-2028 gepresenteerd, met veel aandacht voor wonen: maar liefst 100.000 nieuwe woningen per jaar! “Daar dragen we graag aan bij, maar dan zou Den Haag wel iets aan de regeldruk moeten doen,” geeft Robbert Waltmann, directeur van Woningstichting Den Helder tijdens de live uitzending van de NOS aan.
Het regeerakkoord wil woningbouw versnellen door efficiëntere processen en procedures. “Een goed plan,” zegt Robbert, “maar soms duurt het nu nog meer dan 6 jaar voordat we kunnen beginnen met bouwen.”
Ondanks de uitdagingen gaan we in Den Helder de komende jaren flink aan de slag! 🚧 Dit jaar starten we met de bouw van Het Warenhuijs (36 huurappartementen) en De Admiraal (42 huurappartementen en 12 koopwoningen). Ook komen er 7 appartementen in Koningsdriehoek en 39 in Het Kasteel in de verhuur. Voor de middeninkomens voegen we volgend jaar 18 eengezinswoningen toe in Molenwerf.
De grootste uitbreiding wordt het Dijkkwartier met maar liefst 250 huur- en koopwoningen! 🌊 “We gaan weer echt wonen aan de kust met uitzicht over de Noord- en Waddenzee. Gelijktijdig verzwaren we de dijk en creëren we een nieuwe buurt. Ook dit project is onderhavig aan regels en procedures. Maar ik ben optimistisch en geef het voordeel van de twijfel.”
In Den Helder bouwen we aan een mooie toekomst als Stad aan Zee! 🏖️
Bekijk de uitzending NOS Prinsjesdag met extra aandacht voor de situatie in Den Helder op https://npo.nl/…/seizoen-30/nos-prinsjesdag-2024/afspelen

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER