2024 oktober 07 Video, Woordvoering: Ordevoorstel Tillenhof 2, wethouder geeft aan dat er consesus zou zijn met HHNK

Video, Woordvoering: Ordevoorstel Tillenhof 2, wethouder geeft aan dat er consesus zou zijn met HHNK

Video, Woordvoering: Ordevoorstel Tillenhof 2, wethouder geeft aan dat er consesus zou zijn met HHNK

Vanavond 7 0ktober 2024
Wij diende een ordevoorstel in om bestemmingsplan Tillenhof 2 van de agenda af te halen. omdat deze wat ons betreft niet besluitrijp is

Dank u wel voor het woord, voorzitter. Wij doen een ordevoorstel en dat is om agendapunt 9, Tillenhof 2, van de agenda af te halen. Het bestemmingsplan voor Tillenhof 2, zoals het nu voorligt, vertoont naar onze mening enkele aanzienlijke tekortkomingen. Beloftes over het aantal woningen en de bouwhoogte zijn niet nagekomen. Ook blijven er zorgen over de waterveiligheid, verkeersdruk en de stabiliteit van de dijk.

Wij vinden dat een betrouwbaar bestuur transparant en verantwoordelijk dient te zijn en rekening dient te houden met toezeggingen aan de omwonenden. Het is van cruciaal belang dat deze zorgen weggenomen en serieus genomen worden en verwerkt worden in het aangepaste plan, zodat er draagvlak is binnen de gemeenschap. Daarom stel ik voor om het voorstel vanavond niet te behandelen en het college te verzoeken om een herzien bestemmingsplan te presenteren dat rekening houdt met de tien punten die wij in de bijlage naar iedereen hebben gestuurd.

Met permissie van de voorzitter heb ik ook nog een vraag aan de wethouder. En dat is een vraag of de grond inmiddels is aangekocht en eigenlijk ook aansluitend of er ontbindende voorwaarden zijn. Maar in ieder geval de eerste vraag is voor ons wel heel belangrijk.

Wethouder 1:43 min: Even met betrekking tot de vraag die vanuit Behoorlijk Bestuur is gesteld. Bestuurlijk is er consensus met betrekking tot de aankoop van de grond en ambtelijk wordt op dit moment de uitwerking verder opgepakt.

Voorzitter: Ja nee, dat gaan we niet doen, mevrouw Hamerslag. U heeft een ordevoorstel en er is een advies gevraagd van de heer Van Dongen. Daar heeft het college op gereageerd. Dat moet hij even doen, want het voorstel is om het vandaag af te halen. Omdat er een vraag, een opmerking werd gesteld, denk ik dat ik dat wel even moet toelichten.

Dank u wel, voorzitter. Ik wil toch reageren op de vraag van de Stadspartij en natuurlijk de logische reactie van de wethouder. Maar ook het wel doorgaan en het procederen, want er komen straks procedures, werkt vertragend. En dan kan de exploitatie ook niet uit, wat de heer Wouters toen de tijd al zei.

13 stemmen voor, 16 stemmen tegen. Dan blijft het op de agenda staan als bespreekstuk.

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER