2024 december 07 Video, radio interview: Inspraak en zeggenschap, Het Volkshuisvestingsfonds, Warmtenet, Het Dijkkwartier, Toegankelijkheid en voorzieningen, Inclusieagenda, Vrouwen in de politiek

Video, radio interview: Inspraak en zeggenschap, Het Volkshuisvestingsfonds, Warmtenet, Het Dijkkwartier, Toegankelijkheid en voorzieningen, Inclusieagenda, Vrouwen in de politiek

Video, radio interview: Inspraak en zeggenschap, Het Volkshuisvestingsfonds, Warmtenet, Het Dijkkwartier, Toegankelijkheid en voorzieningen, Inclusieagenda, Vrouwen in de politiek

Hieronder vindt u Clips van radio Tijdens de radiouitzending Stennis met Frank en Dennis op regio Noordkop
Vanmorgen was onze Fractievoorzitter samen met Mirjam Dijk en Harrie van Dongen te gast bij het radioprogramma Stennis met Frank en Dennis bij Regio Noordkop.
Tijdens het 2 uur durende radioprogramma werden verschillende belangrijke onderwerpen aangesneden die direct impact hebben op onze inwoners en wijken:⤵️

  1. Vrouwen in de politiek
    Ik benadrukte de uitdagingen die vrouwen ervaren in de politiek en hoe ik mezelf door deze hindernissen juist extra gemotiveerd voel. Het is essentieel dat vrouwen op waarde worden geschat, zowel in hun inhoudelijke bijdragen als in hun leiderschap.
  2. Inclusieagenda
    Waarin wij onze teleurstelling uitten over de gebrekkige uitvoering van de inclusieagenda, die ondanks mooie beloftes vrijwel niets heeft opgeleverd. De agenda, bedoeld om iedereen in onze gemeente een stem en gelijke kansen te geven, blijkt vooral uit loze woorden te bestaan.
  3. Toegankelijkheid en voorzieningen
    We spraken over het belang van goede openbare voorzieningen, zoals rolstoeltoegankelijke wandelpaden en openbare toiletten. Plannen die al jaren geleden zijn goedgekeurd, zijn nog steeds niet uitgevoerd. Hetzelfde geldt voor de elektrische strandrolstoelen, waar er slechts één beschikbaar is, terwijl er vier beloofd waren.
  4. Het Dijkkwartier
    Ik waarschuwde voor de onzorgvuldige besluitvorming rondom dit project. Het akkoord op de eerste fase betekent automatisch een akkoord op alle fasen, zonder dat dit wordt gecommuniceerd naar de inwoners. Dit is niet hoe behoorlijk bestuur hoort te werken. Geen inspraak, geen duidelijke afspraken over rolverdeling of wie nu voor wat verantwoordelijk is, en geen risicoanalyse. Behoorlijk Bestuur stemde als enige partij tegen. Tevens hebben wij een brief hierover naar de Commissaris van de Koning gestuurd.
  5. Warmtenet
    Wij uitten onze zorgen over de hoge kosten en risico’s van een warmtenet dat in de Schooten wordt doorgedrukt, zonder alternatieven of duidelijke financiële analyses. Dit kan bewoners straks opzadelen met torenhoge rekeningen, zonder keuzevrijheid. Wij waren teleurgesteld dat met name de Stadspartij en Samen Actief voor stemden.
  6. Het Volkshuisvestingsfonds
    Hoewel er miljoenen beschikbaar zijn om kwetsbare wijken te verbeteren, blijft actie tot nog toe uit. Het geld zal naar onze mening vooral naar dure adviseurs en ambtenaren gaan in plaats van directe verbeteringen in de wijken. Dit is niet wat inwoners nodig hebben. Wij zullen dit kritisch blijven volgen.
  7. Inspraak en zeggenschap
    Ik heb benadrukt dat inwoners structureel te weinig zeggenschap hebben in de besluitvorming van de gemeente. Beloften worden vaak niet nagekomen, en afspraken worden regelmatig aan de kant geschoven zonder transparantie of goede communicatie. Bovendien worden nog steeds geen behoorlijke bezwaar- en beroepsprocedures gevolgd, waardoor inwoners net als bij het stadhuis op Willemsoord buitenspel komen te staan in hun eigen gemeente. Dit is niet alleen onacceptabel, maar ook een schending van de principes van behoorlijk bestuur. Inspraak moet worden omgezet in daadwerkelijke invloed en zeggenschap, zodat inwoners echt gehoord worden en hun belangen worden beschermd.

 

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER